П`ятниця
29.03.2024
03:38
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31




Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 80
Посилання
український каталог
Lemky.com





ХРАМ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ(Чернівці) Київська православна богословська академія




Церкви.com

Свято Феодорівський чоловічий




Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство


КАЛУСЬКЕ МОЛОДІЖНЕ ПРАВОСЛАВНЕ БРАТСТВО ПРП. ІОВА ТА ФЕОДОСІЯ МАНЯВСЬКИХ

+Братство;)

Пластовий портал

Братство св. вмч. Варвари

Одигитрия

Миколай про тебе не забуде


Друзі сайту
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Наш банер

Фотографія 1
<"Свято-Покровський чоловічий монастир
Житомирсткої єпархії УПЦ КП
Попільнянський район с.Білки ">
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лічильник
Поділитися/ Сподоб
Свято-Вознесенська парафія УПЦ КП Донецька єп. м.Дружківка

Свято-Покровський чоловічий монастир Житомирської єпархії...

Блог

Головна » 2012 » Грудень » 8 » Кінець світу 21.12.2012
18:43
Кінець світу 21.12.2012

  Останнім часом можна почути і прочитати багато інформації про те, що 21 грудня 2012 року нібито настане кінець світу. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вважає, що «кінець світу обов'язково буде, і настане він під час другого пришестя Христового і Страшного Суду». Про це, як підкреслив Патріарх, відомо «зі Священного Писання і передання Церкви».

 Патріарх Філарет говорить про те, що «всі люди постануть перед Богом дати відповідь за своє життя». Однак, як говорить Патріарх, кінець світу не буде результатом природних причин і астрономічних явищ. За словами Патріарха Філарета, «наближення кінця світу буде супроводжуватися збільшенням кількості стихійних лих». Крім того, Патріарх говорить про те, що наближення кінця світу будуть супроводжувати «знамення з неба, голод, війни та інші біди».

 Але, як підкреслює Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, причина кінця світу - це «моральне падіння людей, а не так званий парад планет або закінчення календаря майя».

 Крім того, Патріарх Філарет звертає увагу на те, що «будь-які спроби попередньо оголосити дату кінця світу, назвати його рік, місяць і день, є свідомо неправдивими».



У зв’язку з розповсюдженням у ЗМІ чуток про те, що 21 грудня 2012 р. станеться кінець світу, через що в суспільстві нагнітаються панічні настрої, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет дав коментар для «Церква.info», в якому розвіює безпідставні побоювання та закликає не довіряти фальшивим пророцтвам.

– Зі Священного Писання та Передання Церкви ми знаємо твердо, що кінець світу обов’язково буде, і настане він під час другого пришестя Христового і Страшного Суду. Тоді всі померлі воскреснуть, а живі – переміняться, і всі люди постануть перед Богом дати відповідь за своє життя. Праведники увійдуть у блаженну вічність з Богом, грішники підуть на вічні муки. Земля і все, що на ній, згорить, і буде нове небо і нова земля.

З цього вчення, яке ми маємо з Божественного Одкровення, тобто від Самого Бога, Який говорить лише правду, всі повинні зрозуміти кілька речей.

Найперше, кінець світу не буде наслідком природних причин, в тому числі будь-яких астрономічних явищ. Так, наближення кінця світу буде супроводжуватися збільшенням числа стихійних лих, знаменнями з неба, голодом, війнами та іншими бідами. Але причиною кінця світу буде моральне падіння людей, а не так званий парад планет чи «закінчення календаря майя».

Це моральне падіння приведе до того, що людство впаде у найгірші гріхи та беззаконня. І підсумком цього падіння стане прихід антихриста – людини, яка з допомогою диявола отримає владу над світом, і якій будуть поклонятися, як богу. Його правління триватиме три з половиною роки, після чого і станеться друге пришестя Господа нашого Ісуса Христа, Який покладе край антихристовій владі та владі гріха взагалі.

Тому не мають ніякого сенсу ані поради, ані спроби «пережити кінець світу». Бо кінець прийде до всіх і всього, і всі люди постануть перед Судом Божим.

Слід також твердо пам’ятати про те, що говорить Господь: «Про день той і годину ніхто не знає, тільки Отець мій Небесний». Тобто, будь-які спроби попередньо оголосити дату кінця світу, назвати його рік, місяць і день, є завідомо неправдивими. Це є брехливі пророцтва, від яких люди вже не раз бентежилися. Лише на нашій пам’яті кілька десятків разів «призначали» кінець світу – і завжди все це виявлялося оманою.

Тому і зараз, коли у ЗМІ та в розмовах серед людей говорять про певну конкретну дату кінця світу, Церква може сказати лише одне – не вірте і не бентежтеся! Бо всі ці розмови – неправда і походять від лукавого.

Від поширення таких чуток застерігав ще апостол Павел, нагадуючи, що друге пришестя Христове станеться лише після того, як у світі воцариться антихрист. А з книги Апокаліпсис (до речі, багато хто думає, що це слово означає «кінець світу», хоча насправді воно означає – Одкровення) ми знаємо, що царювати антихрист буде три з половиною роки.

Зараз багато гріха та зла у світі, але ніхто не може правдиво стверджувати, що антихрист, про якого пророкує Писання, дійсно воцарився. Тому і вірити у фальшиві пророцтва про дату «кінця світу» немає ніяких підстав.

І ще слід звернути увагу ось на що. Коли станеться дійсний кінець світу – ми не знаємо. Але для кожного з нас кінець світу настане під час смерті. Коли ми помираємо – цей, звичний для нас світ, перестає існувати, бо ми переходимо у світ потойбічний.

Тож християнам і всім людям треба турбуватися не про пошуки дати загального кінця світу і не про способи, як його пережити чи уникнути, а про те, щоби після смерті увійти у блаженне вічне буття з Богом. Для цього вже зараз слід жити побожно, прислухатися до голосу совісті та творити добро ближнім. Бо той, хто живе з Богом, не боїться ні стихійних лих, ні злих вчинків людей, ні самої смерті, ні кінця світу, бо знає, що він живе не тимчасово, а для вічності.

Тому ще раз закликаю всіх не вірити в неправду та не боятися наближення призначених неправдомовцями дат «кінця світу»!

Українська православна церква пропонує саджати за новини про кінець світу

Українська православна церква Московського патріархату не схвалює істерії навколо чуток про кінець світу 21 грудня 2012 року. Про це в інтерв'ю "Донецьк. Коментарі" заявив глава прес-служби Донецької єпархії протоієрей Георгій Гуляєв.

У Донбасі до "кінця світу" зареєстрували 67 бункерів, носять продукти і труси у валізі, на випадок якщо сонце згасне. 

За його словами, чутки про кінець світу провокують в деяких людях споживчі якості. "Відношення православної церкви таке, що у будь-якому випадку це станеться. Але необачно призначати якусь дату, якщо вона не вказана у Священному Писанні. З одного боку трагічні події можуть сподвигнуть людей до покаяння, але багато хто може подумати, що залишилося пару тижнів, і треба за цей час напитися, наїстися, накупити товарів", - відмітив він.

Гуляєв додав, що відношення церкви до інформації про близький кінець світу характеризується принципом - "не заперечуй і не приймай". При цьому він підкреслив, що серед прихожан церкви помітна нервозність, із-за "масової істерії в ЗМІ".

Не "можна сказати, що з'явився наплив прихожан, але відчувається нервозність. Оскільки в ЗМІ йде масована атака, істерія, і люди думають, а раптом це правда, раз сказав, якийсь учений. Хоча цього ученого ніхто і не бачив. Зараз взагалі складно відрізнити новини від фейків, а записи у блогах видаються за журналістські розслідування. Можливо, тим, хто розповсюдив таку інформацію варто дати умовні терміни, щоб надалі не кортило", - заявив Георгій Гуляєв. 

Українці перед кінцем світу - священики просять не панікувати

Вже менше місяця залишилося до знакової дати - 21 грудня, коли закінчується календар племені майя і нібито настане кінець світу. І все більше українців починають переживати із цього приводу. Раз у раз на вулиці можна почути розмову на тему: "Що ж буде"?!, а в магазині - побачити людей, що скуповують консерви, сірники, сіль.

Станіслав з Києва на одному з сайтів з оголошеннями розмістив своє: "Шукаю любов на кінець світу". Нам він признався, що в апокаліпсис не вірить і сприймає його як привід для знайомства з дівчатами. Схоже оголошення розмістила і 18-річна Ганна з Білої Церкви: "Шукаю друга або подругу на кінець світу. Посидіти, поржати". "Мені дзвонило кілька чоловік, - розповіла нам Ганна. - Один божевільний якийсь був, звав з ним в гори йти і говорив, що тільки там, читаючи молитви, ми зможемо врятуватися".

Священики запевняють, що причин для паніки немає. "Істинні віряни в апокаліпсис не вірять, а ось серед тих, хто просто іноді заходить в церкву, є легка паніка. Ставлять питання, чи правда це, стали більше сповідуватися", - говорить настоятель Храму Миколи Чудотворця в Києві Сергій Винничук. 

Кінець світу перенесли

До апокаліпсису залишився менше місяця. Півсвіту із страхом чекає 21 грудня 2012 року, пише ТСН.

Варіантів апокаліпсису немало: величезні цунамі, землетруси або метеорити, парад планет, енергетичний колапс і закінчення календаря Майя. Яким же він буде насправді - у кожного своя версія.

У українських селах вважають, що від кінця світу не врятують ніякі запаси сірників, свічок і всіляких продуктів. А в американському штаті Канзас тим часом закінчують будівництво розкішного сховища - цілих 14 поверхів на глибині 53 метри. Окрім десятка квартир, в нім є басейн, кінотеатр і бібліотека. За місце у бункері четверо чоловік вже виклали близько семи мільйонів доларів.

Бункероманія масштабно розгорнулася і в Україні. Ті, хто будують, ні імен, ні осіб показувати не хочуть. Лише признаються, що за рік побудували 50 сховищ, один квадратний метр в яких коштує три тисячі євро. "Була дуже серйозна людина, яка боялася і була серйозно налагоджена... Він хоче, щоб близько 30 чоловік жило в замкнутому просторі не менше півроку", - розповів один із забудовників.

Масовій істерії піддалися і зірки українського шоу-бізнеса. Дмитро Коляденко признався, що рівно в 10 ранку 21 грудня вони разом з Іриною Билик і туалетним папером сховаються під землею: "Вона побудувала справжній бункер. Там і підігрівачи, і вода, і повітря". "Вона мені сказала купити свічки, воду. Консерви вона вже купила, потрібно купити туалетний папір, узяти теплий одяг", - розповів Коляденко.


Переглядів: 1638 | Додав: Dionisij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: