Четвер
28.03.2024
14:46
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930




Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 80
Посилання
український каталог
Lemky.com





ХРАМ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ(Чернівці) Київська православна богословська академія




Церкви.com

Свято Феодорівський чоловічий




Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство


КАЛУСЬКЕ МОЛОДІЖНЕ ПРАВОСЛАВНЕ БРАТСТВО ПРП. ІОВА ТА ФЕОДОСІЯ МАНЯВСЬКИХ

+Братство;)

Пластовий портал

Братство св. вмч. Варвари

Одигитрия

Миколай про тебе не забуде


Друзі сайту
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Наш банер

Фотографія 1
<"Свято-Покровський чоловічий монастир
Житомирсткої єпархії УПЦ КП
Попільнянський район с.Білки ">
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лічильник
Поділитися/ Сподоб
Свято-Вознесенська парафія УПЦ КП Донецька єп. м.Дружківка

Свято-Покровський чоловічий монастир Житомирської єпархії...

Головна » 2012 » Листопад » 30 » Конференція проти сирітства
20:30
Конференція проти сирітства
                                                                               Питанням вирішення проблеми сирітства була присвячена конференція „Житомирщина без сиріт”, що відбулася 29 листопада у Житомирському інституті медсестринства. Вона об’єднала представників владних структур, благодійних громадських організацій, служителів церков різних конфесій і просто небайдужих людей, які переймаються темою сирітства.
В цьому заході брав участь і намісник Свято- Покровського чоловічого монастиря житомирської єпархії УПЦ КП - отець Діонісій (Васильєв), який висловив глибоке співчуття дітям-сиротам і наголосив на тому, що ця гостра проблема може розв"язатися в Україні тільки тоді, коли всі люди однодумно об"єднаються і кожен прикладе максимум зусилль не забуваючи:" що якщо не Бог будує дім - то марно турбуються його будівничі..." ," Бог є ЛЮБОВ" - процитував він. А справа милосердя це і є вияв великої християнської любові, яку заповідав Сам Бог!
Керівництво держави надає особливої уваги системі захисту прав дитини. 22 жовтня цього року Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про Національну стратегію профілактики соціального сирітства до 2020 року», спрямований на зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розширення кола фахівців, які працюють із сім\'єю, за рахунок залучення до надання соціальних і реабілітаційних послуг громадських організацій та інших недержавних установ, а також збільшення кількості сімей, які мають право на державну підтримку.

На Житомирщині зареєстровано 3623 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування. 78,22% з них, або 2834 дитини, виховуються в сім’ях громадян України - перебувають під опікою, піклуванням, виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу. Такі дані навела, виступаючи перед учасниками конференції, начальник відділу з питань соціального захисту, опіки та піклування дітей служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Савіцька. Вона повідомила також, що впродовж 2012 року було усиновлено 72 дитини. Цьогоріч на теренах області створено 3 будинки сімейного типу та 15 прийомних дітей. Посадовець зазначила той факт, що в області зменшується кількість дітей, які утримуються в інтернатних закладах. Припинила своє існування Житомирська школа-інтернат для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На контролі служб у справах дітей також перебувають 3459 дітей, що опинились в складних життєвих обставинах і виховуються в сім’ях.

Дитина стає сиротою не тільки, коли втрачає батьків або вони не хочуть чи не можуть піклуватися про неї. Дитина є сиротою, коли втрачає близькі, довірливі стосунки з батьками. На цьому наголосив у своєму виступі президент Альянсу „Україна без сиріт” Руслан Малюта. Створення гарних матеріальних умов для життя і розвитку дитини – це, звичайно, важливо, а чи завжди правильно будуються відносини в сім’ї. „Є речі, на які ми можемо вплинути, якщо дитина опинилася в складній життєвій ситуації, - впевнений Руслан Малюта. – Наше завдання – зробити все можливе, щоб попередити сирітство”.

Переглядів: 1235 | Додав: Dionisij | Теги: альянс україна без сиріт, допомога сиротам, Житомирщина без сиріт, сироти, намісник монастиря, україна без сиріт, Свято- Покровський монастирь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: