Четвер
02.05.2024
01:04
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930




Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 80
Посилання
український каталог
Lemky.com





ХРАМ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ(Чернівці) Київська православна богословська академія




Церкви.com

Свято Феодорівський чоловічий




Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство


КАЛУСЬКЕ МОЛОДІЖНЕ ПРАВОСЛАВНЕ БРАТСТВО ПРП. ІОВА ТА ФЕОДОСІЯ МАНЯВСЬКИХ

+Братство;)

Пластовий портал

Братство св. вмч. Варвари

Одигитрия

Миколай про тебе не забуде


Друзі сайту
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Наш банер

Фотографія 1
<"Свято-Покровський чоловічий монастир
Житомирсткої єпархії УПЦ КП
Попільнянський район с.Білки ">
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лічильник
Поділитися/ Сподоб
Свято-Вознесенська парафія УПЦ КП Донецька єп. м.Дружківка

Свято-Покровський чоловічий монастир Житомирської єпархії...

Головна » 2011 » Червень » 27 » Випуск КПБА 2011
19:27
Випуск КПБА 2011

У четвер, 9 червня 2011 року, відбувся черговий випуск Київської православної богословської академії(фото).

Урочистості розпочалися Божественною літургією в академічному храмі святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, яку очолив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні ректора Академії єпископа Переяслав-Хмельницького і Бориспільського Епіфанія, єпископа Богуславського Євстратія, єпископа Вишгородського Агапіта, проректорів,  викладачів і випускників закладу. Цього дня у духовну школу з’їхалося багато батьків, родичів та друзів випускників для того, щоб розділити їхню радість.

Під час богослужіння лунав спів студентів духовної школи, усі присутні ревно молилися, дякуючи Богу за минулий навчальний рік. Святійший Патріарх рукоположив у сан диякона випускника магістратури Сергія Башинського. На запричасному проповідь виголосив випускник 5-го курсу Лопатинський Петро.

Після богослужіння у навчальному корпусі Академії відбулося урочисте засідання і вручення дипломів. Владика Ректор виголосив вступне слово, у якому привітав випускників із завершенням навчання та здобуттям богословської освіти.

Преосвященний єпископ Епіфаній повідомив, що цього року Київську православну богословську академію закінчив 71 випускник, з них 27 у священному сані. Вчену ступінь кандидата богословських наук здобув викладач Волинської духовної семінарії Тишкевич Богдан Петрович; диплом магістра богослів’я отримало 32 випускники (стаціонар – 21; заочний сектор – 11); бакалаврами богослів’я стало 38 чоловік (стаціонару – 19, заочного сектору – 19). Багато випускників виявили намір продовжити навчання, відповідно, в аспірантурі чи магістратурі. Цього року також відбувся черговий випуск регентських курсів.

Підбиваючи підсумки навчального року, єпископ Епіфаній презентував нові видання КПБА – навчальний посібник "Історія Української Православної Церкви. 1686-2000 рр.", укладений доцентом КПБА Іриною Миколаївною Преловською; чергове, сьоме число «Трудів КДА»; вперше видану друком працю професора дореволюційної Київської духовної академії Голубєва Степана Тимофійовича «История Киево-Выдубицкого Свято-Михайловского монастыря», упорядковану професором Ульяновським В. І.

На згадку про духовну школу кожен випускник отримав в подарунок підручник з історії УПЦ та диск із фільмом про Михайлівську Золотоверху обитель, а ті, хто завершив навчання на відмінно – окрім того останнє число «Трудів КДА».

Теплі побажання лилися з уст класних керівників – проректора з виховної роботи протоієрея Олександра Трофимлюка (керівник 5 курсу КПБА) та священика Павла Мельника (наставника 4 курсу КПБА).

Серед випускників 4 курсу заочного сектора був і намісник Свято-Покровського чоловічого монастиря с.Білки Житомирської єпархії -ієромонах Діонісій (Васильєв).

Від імені випускників зі словами подяки Святійшому Патріарху, Владиці ректору та професорсько-викладацькому складу звернулися старости кожного випускного курсу – Григораш Андрій і Гуль Андрій, які подякували за довгі роки навчання та невтомну працю над вихованням нових працівників виноградника Христового.

Слова привітання та настанов пролунали також від доцента КПБА єпископа Євстратія та професора КПБА Дмитра Власовича Степовика.

Наприкінці до випускників зі словами батьківської настанови звернувся Святійший Патріарх Філарет, який розповів про значення духовної освіти, про сучасний стан Київського Патріархату та про утвердження нашого столичного вищого навчального закладу.

Закінчилися урочистості духовним концертом, який підготував академічний хор та святковою трапезою.

Церква.info
за матеріалами Прес-служби Переяслав-Хмельницької єпархії

http://www.cerkva.info/images/stories/2011/06/img_5362.jpg

Переглядів: 1152 | Додав: Dionisij | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: