П`ятниця
26.04.2024
22:16
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031




Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 80
Посилання
український каталог
Lemky.com





ХРАМ УСПІННЯ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ(Чернівці) Київська православна богословська академія




Церкви.com

Свято Феодорівський чоловічий




Храм Усіх Українських Святих і Львівське молодіжне православне братство


КАЛУСЬКЕ МОЛОДІЖНЕ ПРАВОСЛАВНЕ БРАТСТВО ПРП. ІОВА ТА ФЕОДОСІЯ МАНЯВСЬКИХ

+Братство;)

Пластовий портал

Братство св. вмч. Варвари

Одигитрия

Миколай про тебе не забуде


Друзі сайту
Церква.info: Офіційний веб-сайт УПЦ Київського Патріархату
Наш банер

Фотографія 1
<"Свято-Покровський чоловічий монастир
Житомирсткої єпархії УПЦ КП
Попільнянський район с.Білки ">
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Лічильник
Поділитися/ Сподоб
Свято-Вознесенська парафія УПЦ КП Донецька єп. м.Дружківка

Свято-Покровський чоловічий монастир Житомирської єпархії...

Головна » 2012 » Жовтень » 28 » День народження намісника монастиря. З 25-м ювілеєм Вас отче....
02:09
День народження намісника монастиря. З 25-м ювілеєм Вас отче....

   Отець Діонісій,  в миру - Васильєв Євгеній Вікторович народився 13 вересня 1987 року в мальовничому краю неподалік Полтави, що зветься село Гожули. Зростав в виховувався в сім"ї робітників, батьки тяжко працювали та ще й будували приватний будинок в м.Полтава. Часи перебудови зоставляли часом сім"ю без хліба, тому маленькому Євгену з дитинства доводилося працювати. Виховувався Євген в дитсадочку «Суничка» с.Гожули. В 1994 році пішов до гожулівської загальної школи, де закінчив три роки початкової школи. В 1997 році переїхав разом з батьками на проживання до м.Полтава в приватний двохповерховий будинок, котрий побудували батьки. Восени цього ж року був переведений в навчально –виховний комплекс школу-гімназію №32 м. Полтави, яку закінчив 21 червня 2002 року. В 2002 році поступив на навчання в Житомирську духовну семінарію, яку закінчив екстерном в 2005 році. Паралельно навчанню в семінарії з 2002 року навчався в Полтавському ПТУ№21 ім. Чепіги за фахом кухар- кондитер, закінчив його в 2005 році кухарем-кондитером 3-го розряду.

 З 2005 року працював за фахом кухара в закладах громадського харчування (Ресторан «Апельсин», Ресторан «Трактир на Пушкинской», Ресторанно-готельному комплексі «Віват Провінція»). В 2008 році зареєструвався, як приватний підприємець і займався Похоронно-ритуальними послугами. З 1997 року був пономарем при Свято-Пантелеймонівському храмі м.Полтави (УПЦ КП).                            

 В 2009 році залишивши світ, приїхав на несення послуху в Свято-Покровський чоловічий монастир Житомирської єпархії УПЦ КП. 04 травня був рукоположений в сан диякона Викокопреосвященнішим архієпископом Житомирським і Овруцьким Ізяславом (Каргою). 11 листопада 2009 року був рукоположений в сан ієрея і архієрейським наказом призначений настоятелем двох православних парафій с.Білки і с.Мохначка.

01 грудня 2009 року був призначений намісником Свято- Покровського чоловічого монастиря, а 17 серпня 2010 року був пострижений в малу схиму з ім’ям – Діонісій (постриг звершив владика Ізяслав (Карга)).  

         За час служіння в монастирі був нагороджений набедреником, камилавкою і золотим наперсним хрестом (за значний внесок в розбудову монастиря, а також поширення Української Православної Церкви київського патріархату на житомирщині)

         В даний час займається відновленням старовинного храму, реконструкцією братського корпусу та інших монастирських будівель. Духовно опікується монастирем і  двома православними парафіями, має не велику недільну школу. Займається просвітницькою і письменницькою діяльностями, неодноразово друкувався в різній українській і білоруській періодиці, в 2010 році був надрукований в альманасі полтавських письменників «Острови-3». Готуюся до видання власної збірки віршів.

          Своє духоне навчання продовжив в Київській Православній Богословській Академії навчаючись на заочному секторі богословського відділення, яку закінчив в 2011 р. з званням – «бакалавр богослів’я. Та на своїх досягненнях в духовній освіті не зупинився, зараз продовжує навчання в Львівській праваславній духовній академії.

            Щоб привітати о.Діонісія зібралося багато гостей, а саме: рідні та друзі, місцева влада, духовні чада, прихожани парафій, духовенство і шанувальники його поезії та місцеві поети. Було сказано багато приємних слів та поздоровлень, але найприємнішим сюрпризом була подарована його мамою екскурсійна поїздка до Сонкт-Петербургу.  Особливою прикрасою свята було поздоровлення старости церкви, котрий  запросив місцевий художній колектив, що виконав багато пісень і віршованих поздоровлень на честь ювіляра.  

Переглядів: 1290 | Додав: Dionisij | Теги: Свято- Покровський монастирь, Ювілей, ієром. Діонісій Васильєв, намісник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: